Potřebujete
1 ks Vejce
1 ks Vejce
500 g brambory
5 ks kachní stehna
2 balení červené sterilované zelí
1 kg hrubá mouka
1 ks Cibule
3 ks jablka
Solamyl
Sůl
drcený kmín
Med
1 kostka droždí
Postup přípravy:
Kachní stehna omyjeme, vložíme do pekáče, osolíme, okmínujeme, obložíme jablky a trochu podlijeme. Přiklopíme druhým pekáčem a necháme při 180–200 stupních péci 60 minut. Po 60 minutách odklopíme, popřípadě podlijeme, přidáme teplotu na 250–270 stupňů tak na 30 minut, po 20 minutách potřeme stehna medem a posledních 10 minut hlídáme jen, jak je kůžička křupavá – pozor, ať se nespálí, je to hned, stačí minutka.
Zelí dáváme vařit stejně s kachnou, tak za hodinu je hotové, nastrouháme syrovou bramboru, kterou přidáme do zelí a tak 15 minut, než zelí zhoustne, orestujeme cibulku dozlatova a vmícháme do hotového zelí. Stejně jako kachna a zelí se začínají vařit i brambory na knedlíky, brambory jsou za 30 minut hotové.
Mezitím si zaděláme houskové knedlíky: do mísy dáme 0,5 kg hrubé mouky, rozdrobíme kostku droždí, zamícháme, rozklepneme vejce, přidáme hrnek vlažné vody a umícháme těsto, nesmí se lepit na mísu. Nechám 45 minut kynout. Oloupeme brambory, nastrouháme, osolíme, přidáme vejce a hrubou mouku a uválíme těsto, nesmí být tuhé. Připravíme si hrnec a osolenou vodu, dáme vařit, a než se voda začne vařit, tak si z bramborového těsta vyválíme dva knedlíky, které obalíme v Solamylu, a vložím do hrnce s vroucí vodou a vaříme 20 minut. Vykynuté knedlíky znova vyválíme, uděláme z nich tvar knedlíků a necháme ještě 5 minut odpočinout. Mezitím si připravíme hrnec s pařáčkem, kynuté knedlíky budeme vařit také 20 minut, ale na páře, po 20 minutách vyndáme, propícháme špejlí, aby unikal vzduch, a knedlíky nakrájíme nití.
Vysoká kvalita tohoto tradičního jídla u nás v restauraci. Přijďte ochutnat i Vy
Foto pinterest.com